Fastighetsmarknaden på Costa del Sol och i Marbella är hetare än någonsin. Det är ingen tvekan om att nu är en bra tid att sälja din egendom. Ändå finns det fastigheter som legat till salu under en längre tid och får folk att undra – är fastighetsmarknaden i Marbella lika bra som alla säger?

Ja, den är så bra som alla säger, faktiskt ännu bättre. Fastighetspriserna stiger, efterfrågan är mycket hög och de flesta köparna behöver inte inteckning och har en budget på över 250.000 euro. Så varför är ditt hus fortfarande inte sålt? Nedan ger vi några exempel och rekommendationer om hur man säljer:

1. Människor är redo att spendera sina pengar på att köpa en vacker lägenhet eller villa på Costa del Sol, men ingen är redo att köpa en dyr fastighet. Hur löser du det? Be din fastighetsmäklare att rekognosera försäljningspriserna på samma plats, på fastigheter med liknande egenskaper. Priserna beräknas vanligtvis efter kvadratmeter. Se till att din egendom har ett rättvisande pris och är i överensstämmelse med marknad och grannskap. Vi rekommenderar också att du lämnar utrymme i priset för förhandlingar.

2. Den här punkten är nära kopplad till den första. Som säljare i Spanien har du kostnader i samband med försäljningen, nämligen plus valia (kommunalskatt) och eventuell vinstskatt. Vi rekommenderar starkt att du pratar med din advokat som kan hjälpa dig att beräkna dessa kostnader innan försäljning.

3. De flesta köpare skaffar sig redan efter tio sekunder ett beslut om vad de tycker om en viss egendom . Men avgörandet beror ju också mycket på lokalitet, närhet till stranden och / eller bekvämligheter, men det finns även andra faktorer som har stort värde. När du går in i någons hus, har saker som lukt, känsla och renlighet en omedelbar inverkan. Hur löser du det? Väldigt lätt! Se till att din plats är ren, fönster är öppna för att släppa in frisk luft eller sätt dit några doftljus och se till att inga spindlar tittar på dig från taken.

4. Det är dags att fixa allt som behövs. Se till att ditt hus är i fungerande ordning, eftersom potentiella köpare alltid tittar på dessa detaljer. Om ditt hus skall säljas omöblerat, måla om det så att det ser nytt och fräscht ut.

5. Som stolt fastighetsägare i Spanien måste du se till att allt pappersarbete för din lägenhet är i ordning – kolla att dina samfällighetsavgifter, lokala skatter och sophämtning är betalda. Alla dessa punkter kan låta obetydliga men det återspeglar dig som en seriös säljare.

Så, nu har du det rätta försäljningspriset på din fastighet, den är städad och uppfräschad och du har förberett allt pappersarbete. Varför har den inte blivit såld?

Det finns ingen idealisk fastighet i hela världen som passar för alla. Det finns dock många människor för vilka din egendom är en idealisk match. Vårt jobb som din fastighetsmäklare är att hitta dessa människor och låta dem se din fastighet. Att välja en fastighetsmäklare vid försäljning av din egendom är liktydigt med att välja en mäklare som hjälper dig köpa en fastighet. Alpha Estates Marbella har stor erfarenhet av båda – att sälja och köpa – och skiljer oss på många sätt från andra fastighetsmäklare på Costa del Sol. Vi erbjuder en personlig strategi, innovativ marknadsföring och fantasi.

Så hur skiljer sig Alpha Estates Marbella från andra fastighetsmäklare när det gäller att sälja ditt hem på Costa del Sol?

1. Personlig tillvägagångssätt.

Vi förfogar inte över långa listor med fastigheter till salu från säljare. Det finns andra fastighetsbyråer på Costa del Sol som har många fler uppdrag än vi har. Men att ha långa listor är inte vårt mål, vårt mål är att hjälpa dig att sälja ditt hem. Kvalitet, inte kvantitet.

2. Innovativ marknadsföring.

För att hitta rätt kund för din fastighet måste vi nå ut till rätt personer. Varje hus vi får för försäljning är unikt, därför förbereder vi en skräddarsydd marknadsföringsstrategi. Det inkluderar allt från e-postmarknadsföring till ett strategiskt tillvägagångssätt för portalhantering.

3. Idéer

Erfarenheten har lärt oss, att den väsentliga nyckeln till en lyckad fastighetsförsäljning i Spanien är läckra, professionella fotografier som speglar atmosfären. Vi arbetar med fantasi och och har som mål att presenterar din egendom på bästa möjliga sätt med en personlig touch.

Whether you are looking to sell your property on the Costa del Sol, or need an advice/assistance regarding real estate in Marbella, get in touch with our expert team today. We are at Alpha Estates Marbella are always there to help, and we do not just help to sell and buy properties, we value personal relationships and make friends too.

Visit our website to read more: www.alphaestatesmarbella.com

Share This